ALMA Media Group

Медийна агенция от ново поколение – защото го правим лесно! 

Алма Медия Груп се занимава с изготвяне и медия планиране на рекламни кампании според нуждите на Вашият бизнес. 

N

Предлагаме реклама в 3-те основни телевизии на България: БНТ, bTV и NOVA

N

Телевизионна реклама в 49 профилиранo тематични телевизии като: btv (comedy, cinema,action, lady,Ring BG),diema, kino nova,diema family и др.

N

Радио реклама в 4-те най-големи радио групи в България: FRESH MEDIA Bulgaria, BSS Group, BTV Radio Group, OberonRadio MAX и в двете национални радиостанции ДАРИК РАДИО / БНР

-Ние правим обстоен анализ на медийния пазар, за това къде да инвестирате Вашия бюджет за да отговори най-добре на Вашите очаквания .

-Алма Медиа Груп има изградена собствена мониторинг система и следи редовно : Къде?, Кога?, Колко? и Каква е била аудиторията на българските радио и телевизионни оператори .

-Фирмата предлага стандартна и нестандартна форма на реклама, дигитална реклама с цел по добро възприемане от зрителя или слушателя и разработва стратегии за по-дълготрайно запомняне на подсъзнателно ниво .

-Изготвяме специализирани рекламни стратегии, които да наложат нов продукт или да подържат интереса към вече съществуващ .

-Искате да рекламирате в някоя медия, но не знаете каква аудитория има и дали ще бъде успешна кампанията .Чудите се каква реклама да направите?, тип рекламен спот? ,радио игра? или нещо не традиционно..свържете се с нас , нашият екип любезно ще изготви и съгласува всеки детайл по Вашето желание ,така че да отговори смело и реалистично на вашето очакване .

-Нашият екип има повече от 12 годишен опит в изготвянето на рекламни кампании , като хората в нашия екип са с над 8 годишен опит в продажбата на рекламно време .

-Много често клиенти, които закупуват директно рекламно време, не са доволни от постигнатите резултати и се чудят дали биха инвестирали отново в реклама?..Това е така, защото липсва  правилното медия планиране. За кого е насочена рекламата? Какви резултати искаме да постигнем (дълготраен или краткотраен ефект)? или просто да поддържаме определния бранд под всякаква форма.

Можем да Ви бъдем полезни в успешното рекламиране на Вашите продукти и услуги в следните направления:

Радио

Ние работим с всички големи и радио групи в България

Телевизия

Ние работим с всички големи телевизионни групи в България

Вестници

Правилно избраният вестник , в който ще рекламирате автоматично означава, че Вашата реклама ще се види масово от хората и ще им бъде от  полза да разберат  повече за Вашия продукт или услуга и евентуално ще си го купят, което всъщност е Вашата крайна цел.

Списания

Правилно подбраното списание, в което ще рекламирате автоматично означава, че Вашата реклама ще се види точно от когото трябва, ще му бъде от полза да разбере нещо повече за Вашия продукт или услуга и евентуално ще си го закупят, което всъщност е Вашата крайна цел.

Дигитална

Дигиталната реклама е отлично средство да достигнете до желаната таргет група , с което спестявате значително от бюджета. Дигиталната реклама е вече на всякъде, благодарение на всеки смартфон дигиталната реклама излезе навън.

Digital signage

Нов и изгоден вид реклама подходящ за малкия и среден бизнес.

Регионални медии

Алма Медиа Груп си партнира и с най-големите регионални медии в България.

Сезонни Предложения

Специални сезонни предложения !

При сътрудничество с нашата медийна аганеция, Вие получавате:

N

Отчети и записи в ефир от излъчването на Вашите рекламни клипове;

N

Изготвяне (продакшн) на рекламни видеоклипове на Вашата продукция или за Вашата компания;

N

Озвучаване или дублаж, субтитри на български език към готовите видеоклипове за излъчване в България;

N

Изгодни цени за Радио и TV реклама в каналите на АЛМА МЕДИЯ ГРУП при дългосрочно сътрудничество!Веднага за Вас ние сме готови да:

N

- Подберем оптимален пакет или пакети за излъчване на рекламните аудио или видеоклипове спрямо Вашите изисквания;

N

- Да направим за Вас рекламен видеоклип с продължителност 30 сек. (условията и сроковете се обсъждат отделно);

N

- Да стартираме рекламна кампания и да Ви представим отчети за излъчванията (кое,кога и в колко) реално е било излъчено в ефир!

Полезни въпроси и отговори преди да вземете решение:

Необходима ли ви е рекламна агенция и защо?

Можете да се рекламирате сами и смятате, че не ви е нужна помощта на рекламна агенция?
• Твърде възможно е отговорът да е ДА.
Ще бъде ли успешна Вашата реклама обаче?
• Едва ли.
За да се каже, че една рекламна кампания е успешна, но е трудно да се определят точни критерии. Но най-общо казано, при успешната рекламна кампания инвестициите са покрити и освен това има и печалба, а при ефективната такава с по-малки инвестиции се постига по-голяма печалба.

Какво е нужно за успешна и ефективна реклама?

1. Правилно подбрани комуникационни канали (медии), в които да се рекламира.
Започвате да се питате къде. Преса или телевизия? Интернет или радио? В една медия или във всички? В медиите, които използват конкурентите за реклама, или там, където конкурентите не рекламират?
За да направите правилния избор, Рекламна агенция АЛМА МЕДИА ГРУП ще помогне със своя опит и висока квалификация и ще изготви най-добрата рекламна стратегия. Тя ще включва избор на най-подходящите комуникационни канали, чрез които да се въздейства върху предварително анализираната и подбрана целева аудитория.
2. В рамките на отделните комуникационни канали е необходимо да се избере най-подходящата медия.
Отново се питате коя медия да изберете – радио, преса, телевизия, билборд, интернет или….или….? Всички ще дават обещания и ще са бъдат силни на думи.
–  Има 32 радиостанции в София и всички са с висок рейтинг и са на челни позиции (в най-лошия случай на трето място).
 – Официално някои списания отпечатват тираж 50000 броя (по документи), но „успяват“ да продадат 15 000 броя, а понякога дори 30 000 броя.
 – След bTV, Нова ТВ и БНТ, всички останали телевизии са на четвърто място. Както и всяка една от тези телевизии разполага с предаване, което само вие не сте гледали, но иначе цялата ваша целева клиентела е негова аудитория.
 – За вашата рекламна кампания е от значение кой, по колко, кога гледа, слуша, чете или посещава дадена медия. За ефективността е важна аудиторията на тази медия или по-точно медиите, в които изберете да рекламирате.
АЛМА МЕДИА ГРУП ще ви помогне в избора на медии, като изготви медиапланиране на базата на обществените проучвания от двете пийпълметрични агенции. Фактът, че рекламните агенции получават своето възнаграждение, без значение препоръчаните от тях медии, в които да рекламирате, е гаранция за обективността в избора им.

3. Задължително е да имате правилно медиапланиране.

Има няколко опорни точки при планирането, на които е важно да се обърне внимание и директното договаряне с медиите, без помощта на рекламна агенция, крие своите рискове.
 – Продължителността на кампанията
Медиите не се съобразяват с вашия бюджет и биха препоръчали по-голяма продължителност на кампанията, за да постигнат месечните си цели. Но Рекламна агенция АЛМА МЕДИА ГРУП определя продължителността на кампанията спрямо вашите цели и възможности. Ако директно се договорите с медия, която има определен формат и в последствие се промени форматът, вие може да се окажете в доста неизгодна позиция заради смяна на аудиторията. Но ако сключите договор с АЛМА МЕДИА ГРУП няма да има такъв риск, защото планираме гъвкаво и непосредствено преди всяка кампания избираме в кои медии да рекламираме.
 – Честотата на рекламиране (излъчване, публикации и т.н.)
Целта на повечето медии е да усвои бързо голяма част от бюджета, затова предлагат в повечето случаи висока честота. Възможен е и друг ход от тяхна страна – да препоръчат неефективно ниска честота, за да ви предложи по-ниска оферта от тази на конкурентни медии, без значение дали това ще е в полза на вашата кампания или не. Но с нашата Рекламна агенция това не бива да ви тревожи. Ние:
– ще разпределим вашия бюджет;
– ще го насочим към най-подходящите за вас медии;
– ще планираме ефективно честотата за всяка една медия, защото нас не ни интересува конкуренцията помежду им.
 – Кои дни от седмицата, по кое време и на каква позиция
Тук се крият два риска:
– Медията да ви препоръча излъчване в праймтайма или публикуване на начална страница, защото има най-голяма аудитория по това време. НО може да се окаже, че плащате много повече пари за съвсем малко по-голяма аудитория.
– Другият вариант е медията да ви предложи време с много малка аудитория, за да ви даде по-ниска цена. НО по този начин ефективността е нулева – плащате по-малка сума за никакъв резултат.

С нашата Рекламна агенция такива рискове не съществуват, защото когато планираме, ние съобразяваме цената на рекламата в даден времеви диапазон с големината на аудиторията.

4. Създаване на ефективно послание, което да работи по най-добрия възможен начин в различните медии.

Няма да е необходимо да се чудите колко да е дълъг рекламния клип или какво да бъде неговото съдържание, нито какъв да бъде дизайна на рекламата, защото ние от АЛМА МЕДИА ГРУП ви предлагаме готов криейтив, професионално изготвен от специалисти, който да е ефективен на всички пазари.

Доверете ни се, защото:
– мислим за Вас и ще се погрижим за Вашия бизнес;
– пестим от времето Ви, защото то е безценно;
– сме ефективни;
– сме професионалисти;
– пестим средствата Ви;
– ще ви информираме, за да бъдете крачка напред и да сте запознати с най-новите тенденции;
– ще бъдете защитени и спокойни;
– ще улесним работата Ви и ще Ви спестим стреса;
– ще съхраним репутацията Ви, като избегнем възникването на проблеми.