Медийни Услуги

Медийният избор – стратегически оптимизиран!

Медийният избор – стратегически  оптимизиран

 Ключов фактор при избора на клиента е бюджетът, с който той разполага – затова ние се стремим да удовлетворим потребностите на хората, които ни се доверяват, съобразявайки се с този аспект. Да Ви предложим максимума от възможности, предвид границите на бюджета, който сте предвидили, е водещата ни цел. Така заедно ще постигнем двойнствена удовлетвореност – от една страна за нашите клиенти  а от друга страна – нашата удовлетвореност за това, че сме успели да изпълним желанията Ви.

Каква е формулата на този успех?

Запознаваме се с целта на кампанията и анализираме комуникационните канали, които могат да доведат до постигането на  поставената цел. Този процес на подбор и запознаване с кампанията е препорачително да се случи заедно с клиента за най-ефективен резултат. Правим обстоен анализ на предимствата на всяка от медиите и определяме степента на нейната „ефективност“, по отношение на продукта и естеството на Вашата кампания. Ние се стремим да развием Вашия бизнес, а това не се изчерпва само с разпределянето на бюджета.

За дългогодишния ни опит на медийния пазар в страната успяхме да се утвърдим, защото предлагаме: обстойни медийни анализи, основани на база достоверни данни и проучвания; богата гама от специализирани инструменти в областта на медия планирането, които активно прилагаме в работата си. Ние гледаме през очите на нашите клиенти и улавяме тънкостите на бизнеса Ви. С тези си качества се превърнахме в правилния избор, на когото мнозина се довериха.

Контрол върху цялостния процес по реализацията на медийната кампания

Зад успеха на нашия бизнес стоят много хора. Всеки от тях е професионалист, зареден с енергия, мотивиран и изключително координиран в действията си. Ние работим преди всичко в екип, за да реализираме максимално ефективно дадена мултимедийна кампания. Работата в синхрон по анализирането, цялостният контрол и осъществяването на отделните части на кампанията са гарант за успеха на нашата работа. След като преминем през предварителна подготовка по реализацията на даден рекламен проект и оптимизираме вече подбраните медийни канали. Ние проследяваме нейното по-нататъшно развитие в медиите. Ако по време на реализацията на кампания забележим неточности, нанасяме корекции „в движение“, защото водещата сила в реализацията на нашите проекти е максимална удовлетвореност от страна на клиента, изпълнявайки предварително заложените цели.

В света на цифрите – анализи, проучвания, данни

За да завършим успешно поставените от клиента цели, ние работим с данни, получени на база проведени проучвания и анализи. Доказателствената стойност и сигурност, която носят цифрите, са ни нужни за извършване на работата като медиийни специалисти.

Правилното боравене с получените данни е гарант и за успеха на реазлизираната от нас мултимедийна кампания, която ще донесе желания успех на нашите клиенти. Сред проучванията, които провеждаме, акцент имат целевите групи, конкурентното поведение в медийните канали.

Дългогодишният ни опит в сферата доведе и до разработването на наш инструменатриум за анализиране на различни информации и бази дани, за да направим наистина детайлно проучване на медийния пазар. Знаем, че зад получените данни стоят истински хора и вземаме предвид характеристики като модели на поведение, социален статус и лични предпочитания.

При сътрудничество с нашата медийна аганеция, Вие получавате:

N

Прилагане на успешни стратегии в медийното планиране: обект на анализ са целеви групи и конкурентни стратегии на пазара; разпределение на бюджета по най-ефективния начин, като оптимизираме наситеността и изработваме времеви план на комуникацията;

N

· Медийно планиране в детайли: прецизност при избора на медийните канали, позициониране на рекламата в синхрон с активността в отделните медиийни канали, с оглед на това да бъдат изпълнени предварително поставените цели;

N

Осъществяване на преговори: за да постигнем максимална видимост на вашия бизнес, ние водим преговори с медиите, за да стигнем до сключването на индивидуални сделки, осигуряващи бонуси и специални отсъпки;

N

Мониторинг и оптимизация на излъчванията в реално време на мултимедийната кампания;

N

Осъществяване на строг финансов контрол и отчетност;

N

Потребителски анализ, включващ наблюдение на поведението, нагласите и потребеление на медийни продукти;

N

Конкурентно насочен анализ: наблюдение върху поведението, комуникационния стил, подбора на медийни канали и инвестиции;

N

Медия анализ по отношение на: параметри за качеството, ценово-качествено съотношение, тенденции;

N

Винаги в крак с пазара на медия планирането, благодарение на постоянни проучвания за нови медии, инструментариум и методологии;

Полезни въпроси и отговори преди да вземете решение:

Необходима ли ви е рекламна агенция и защо?

Можете да се рекламирате сами и смятате, че не ви е нужна помощта на рекламна агенция?
• Твърде възможно е отговорът да е ДА.
Ще бъде ли успешна Вашата реклама обаче?
• Едва ли.
За да се каже, че една рекламна кампания е успешна, но е трудно да се определят точни критерии. Но най-общо казано, при успешната рекламна кампания инвестициите са покрити и освен това има и печалба, а при ефективната такава с по-малки инвестиции се постига по-голяма печалба.

Какво е нужно за успешна и ефективна реклама?

1. Правилно подбрани комуникационни канали (медии), в които да се рекламира.
Започвате да се питате къде. Преса или телевизия? Интернет или радио? В една медия или във всички? В медиите, които използват конкурентите за реклама, или там, където конкурентите не рекламират?
За да направите правилния избор, Рекламна агенция АЛМА МЕДИА ГРУП ще помогне със своя опит и висока квалификация и ще изготви най-добрата рекламна стратегия. Тя ще включва избор на най-подходящите комуникационни канали, чрез които да се въздейства върху предварително анализираната и подбрана целева аудитория.
2. В рамките на отделните комуникационни канали е необходимо да се избере най-подходящата медия.
Отново се питате коя медия да изберете – радио, преса, телевизия, билборд, интернет или….или….? Всички ще дават обещания и ще са бъдат силни на думи.
–  Има 32 радиостанции в София и всички са с висок рейтинг и са на челни позиции (в най-лошия случай на трето място).
 – Официално някои списания отпечатват тираж 50000 броя (по документи), но „успяват“ да продадат 15 000 броя, а понякога дори 30 000 броя.
 – След bTV, Нова ТВ и БНТ, всички останали телевизии са на четвърто място. Както и всяка една от тези телевизии разполага с предаване, което само вие не сте гледали, но иначе цялата ваша целева клиентела е негова аудитория.
 – За вашата рекламна кампания е от значение кой, по колко, кога гледа, слуша, чете или посещава дадена медия. За ефективността е важна аудиторията на тази медия или по-точно медиите, в които изберете да рекламирате.
АЛМА МЕДИА ГРУП ще ви помогне в избора на медии, като изготви медиапланиране на базата на обществените проучвания от двете пийпълметрични агенции. Фактът, че рекламните агенции получават своето възнаграждение, без значение препоръчаните от тях медии, в които да рекламирате, е гаранция за обективността в избора им.

3. Задължително е да имате правилно медиапланиране.

Има няколко опорни точки при планирането, на които е важно да се обърне внимание и директното договаряне с медиите, без помощта на рекламна агенция, крие своите рискове.
 – Продължителността на кампанията
Медиите не се съобразяват с вашия бюджет и биха препоръчали по-голяма продължителност на кампанията, за да постигнат месечните си цели. Но Рекламна агенция АЛМА МЕДИА ГРУП определя продължителността на кампанията спрямо вашите цели и възможности. Ако директно се договорите с медия, която има определен формат и в последствие се промени форматът, вие може да се окажете в доста неизгодна позиция заради смяна на аудиторията. Но ако сключите договор с АЛМА МЕДИА ГРУП няма да има такъв риск, защото планираме гъвкаво и непосредствено преди всяка кампания избираме в кои медии да рекламираме.
 – Честотата на рекламиране (излъчване, публикации и т.н.)
Целта на повечето медии е да усвои бързо голяма част от бюджета, затова предлагат в повечето случаи висока честота. Възможен е и друг ход от тяхна страна – да препоръчат неефективно ниска честота, за да ви предложи по-ниска оферта от тази на конкурентни медии, без значение дали това ще е в полза на вашата кампания или не. Но с нашата Рекламна агенция това не бива да ви тревожи. Ние:
– ще разпределим вашия бюджет;
– ще го насочим към най-подходящите за вас медии;
– ще планираме ефективно честотата за всяка една медия, защото нас не ни интересува конкуренцията помежду им.
 – Кои дни от седмицата, по кое време и на каква позиция
Тук се крият два риска:
– Медията да ви препоръча излъчване в праймтайма или публикуване на начална страница, защото има най-голяма аудитория по това време. НО може да се окаже, че плащате много повече пари за съвсем малко по-голяма аудитория.
– Другият вариант е медията да ви предложи време с много малка аудитория, за да ви даде по-ниска цена. НО по този начин ефективността е нулева – плащате по-малка сума за никакъв резултат.

С нашата Рекламна агенция такива рискове не съществуват, защото когато планираме, ние съобразяваме цената на рекламата в даден времеви диапазон с големината на аудиторията.

4. Създаване на ефективно послание, което да работи по най-добрия възможен начин в различните медии.

Няма да е необходимо да се чудите колко да е дълъг рекламния клип или какво да бъде неговото съдържание, нито какъв да бъде дизайна на рекламата, защото ние от АЛМА МЕДИА ГРУП ви предлагаме готов криейтив, професионално изготвен от специалисти, който да е ефективен на всички пазари.

Доверете ни се, защото:
– мислим за Вас и ще се погрижим за Вашия бизнес;
– пестим от времето Ви, защото то е безценно;
– сме ефективни;
– сме професионалисти;
– пестим средствата Ви;
– ще ви информираме, за да бъдете крачка напред и да сте запознати с най-новите тенденции;
– ще бъдете защитени и спокойни;
– ще улесним работата Ви и ще Ви спестим стреса;
– ще съхраним репутацията Ви, като избегнем възникването на проблеми.